Site icon Çalışanlar.Net

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde tek katılım payı alınacak

Sağlık Bakanlığı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde tedavi olan hastalardan her randevu için aldığı katılım payı uygulamasına son verdi. Bundan sonra hasta bir tedavi için farklı günlerde hastaneye gitse de tek katılım payı ödeyecek.

Sağlık Bakanlığı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde muayene sonrası ileri dönemlerde yapılan tedaviler için her defasında hastalardan muayene katılım payı alınmasına ‘dur’ dedi. Buna göre sigortalılar tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) verilen dilekçelerde, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde tedavi olan hastalardan, muayene sonrası farklı tarihlerde yapılan tedavileri için her seferinde muayene katılım payı alındığı, bu konuda mağduriyetlerin yaşandığı belirlendi.

HİZMET BAŞINA ÖDEME

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili mağduriyetlerin yaşanmaması için Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliklerini uyardı. Bakanlık, Sağlık Uygulama Tebliğinin “Hizmet başına ödeme yöntemi kapsamında ayaktan muayene sonrasında aynı sağlık kurumunda, söz konusu muayene ile ilgili olarak yapılması gerekli görülen tanı veya tedaviye yönelik işlemler için muayene girişi yapılmayacaktır.” hükmünün yer aldığını hatırlattı.

Bakanlığa bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde tedavi olan hastalardan, muayene sonucunda belirlenen ve farklı tarihlerde tedavileri yapılan dolgu, diş çekimi, protez gibi işlemler için her defasında muayene katılım payı alınmasının uygun olmayacağını bildirildi. Bu kapsamda Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine, tedavi olmak amacıyla müracaat eden hastalardan, muayene sonucunda belirlenen ve farklı tarihlerde tedavileri yapılan işlemler için muayene katılım payı alınmayacak ve genel sekreterlikler konunun titizlikle takip edilmesini sağlayacak.


kaynak:Takvim

Exit mobile version