4/B’liler aylık ve emeklilik hesaplamalarını e-Devlet portalından yapacak

ڪےÇalışanlar.Netڪے

4/B’liler, aylık ve emeklilik hesaplamalarını e-Devlet portalından yapacak. Programlar şu anda yalnızca yaşlılık aylığı bağlanmamış sigortalılar tarafından kullanılacak.

E-hizmetler kapsamında tamamlanması ve kullanıma sunulması planlanan 4/1-(b)’liler için aylık ve emeklilik hesaplama programları SGK tarafından hazırlandı ve kullanıma açıldı

Buna göre, aylık hesaplama programına e-Devlet portalından, kurum intra sayfasından ve kurum web sitesinden erişim sağlanacak. Emeklilik hesaplama programına ise e-Devlet portalından, kurum web sitesinden ve Güvence projesi anasayfasından ulaşılacak.

Ayrıca, emeklilik hesaplama programı, kurum web sitesine ve e-Devlet portalına ayrı bir program olarak yerleştirilmeyecek, “4/1-(b) aylık hesaplama programı” içinde hesaplanan aylık bilgisine ek olarak sigortalının emekliliğe hak kazanma şartları ise ayrı bir sekmede görüntülenecek.

YAŞLILIK AYLIĞI BAĞLANMAMIŞ SİGORTALILAR KULLANACAK
Programlar şu anda yalnızca yaşlılık aylığı bağlanmamış sigortalılar tarafından kullanılacak. Daha önce yaşlılık aylığı bağlanmış olan sigortalıların aylıkları ve emekliliğe hak kazanma şartları ise yeniden hesaplanmayacak.

Sistemde, 5 bin 400 günden daha az prim ödeme gün sayısı bulunan sigortalıların aylık hesaplama işlemleri ise gerçekleştirilmeyecek.

“ESNAF-TARIM” SEÇENEKLERİNDEN BİRİ SEÇİLECEK
Hesaplama işlemleri, TC kimlik numarası bilgisinin girilip aylık bağlanacak kanuna göre, “esnaf” veya “tarım” seçeneklerinden birinin seçilmesi yöntemiyle gerçekleştirilecek. Sigortalının TC kimlik numarasıyla Güvence projesindeki mevcut olan hizmet bilgilerine ve MERNİS projesindeki nüfus bilgilerine ulaşılarak aylık ve emeklilik hesapları yapılacak.

Aynı zamanda yapılacak hesaplama işlemleri yalnızca bilgilendirme amacı taşıyacak ve resmi işlemlerde kullanılması mümkün olmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir