SYDV çalışanlarının sorunları mecliste

ڪےÇalışanlar.Netڪے

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında görev yapan ve sayıları 9000 civarında olan personelin statüleri ve çalışma koşullarına ilişkin olarak Mecliste soru önergesi verildi.

Bursa Milletvekili Kemal EKİNCİ tarafından verilen soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 3294 sayılı kanunun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede kurulmuştur. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün taşradaki faaliyetleri Türkiye çapında 973 il ve ilçede her ilde vali ve her ilçede kaymakam başkanlığında oluşturulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıy1a yürütülmektedir. Vakıflar 3294 sayılı kanuna bağlı olup özel tüzel kişiliğe sahiptir.

Vakıflara personel KPSS sınavı puanı ile alınmasına karşın çalışanlar özel sektör işçisi statüsünde olup yaklaşık 9000 vakıf çalışanı bulunmaktadır. Çalışanların hiçbir iş güvencesi ve tayin hakkı vb. yoktur. Vakıfların hizmet verdiği yurttaşlar gelir seviyesi düşük, eğitim seviyesi düşük, psikolojik sorunları olan, Amatem tedavisi gören, cezaevinden çıkmış yurttaşlardır.

Vakıflar, nakdi yardımlar yanında, gıda, yakacak yardımları, Genel sağlık sigortası işlemleri (yeşil kart), 2022 sayılı kanun gereği işlemler, TOKİ işlemleri, eşi vefat etmiş kadın maaşı, asker maaşı, gelir getirici projeler vb. yürütmektedirler. Bu kadar çok iş yükü olmasına rağmen maalesef iş güvencesi mevcut değildir. Personel devamlı olarak şözleşmeli olarak çalışmaktadır.”

Milletvekili EKİNCİ, konuya ilişkin olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN tarafından cevaplandırılmak üzere şu soruları yöneltti:

“1. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında hizmet veren 9000 personelin eş durumu vb. nedenlerden tayini olanaklı mıdır? Olanaklı ise bu güne kadar kaç çalışanın tayin işlemi gerçekleştirilirmiştir?

2. Taşeron olarak istihdam edilen söz konusu personele yapmakta oldukları işlerle ilgili gerekli eğitimler sağlanmakta mıdır? Eğer sağlanmakta ise bu konudaki istatistikler nelerdir?

3. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde çalışan personelin devlet memuru kadrosuna geçirilmesi ile ilgili bir çalışma var mıdır? Varsa düzenlemenin ne zaman yapılması planlanmaktadır?

4. İl ve ilçelerde kurulmuş bulunan vakıfların hesapları mali olarak incelenmekte midir? Eğer inceleniyor ise bu konuda elde edilmiş bilgiler elerdir?”


kaynak:memurunyeri.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir