Site icon Çalışanlar.Net

Özel hastanelerin personel alımının önü açıldı.

ڪےÇalışanlar.Netڪے

Sağlık Bakanlığı’nın 5 yıldır kadro açmaması nedeniyle doktor sıkıntısı yaşayan özel hastanelere sonunda beklenen kadro müjdesi çıktı. Tam Gün Yasası nedeniyle yarım zamanlı doktor çalıştıramayan, özel hastanelerin personel alımının önü açıldı.

HEKİM SAYISI ARTIYOR
Bakanlığın yayımladığı yeni yönetmelikle özel hastaneler, 2014 yılı başına kadar branş farkı gözetmeksizin istediği kadar kadro alabilecek. Yönetmelik özel hastanelere 31 Aralık 2013’e kadar hekim alabilme şansı veriyor. Kadrosunu tamamlayan hastaneler isterse, 2014’ten itibaren devlet hastanesinin doktor kadrosu ile becayiş (değişim) yapabilecek. Kadro sorununu ortadan kaldıran yönetmelik özel hastanelerin poliklinik şartlarını da yumuşattı. Bir branş polikliniğinde sadece iki doktor çalıştırabilen özel hastaneler bundan böyle, saatlerini belirtmek koşuluyla 24 saat boyunca istediği kadar hekimi aynı poliklinikte çalıştırabilecek.

ÖDÜL GİBİ CEZA İNDİRİMİ
Özel hastanelerle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında imzalanan sözleşmede, cezalarla ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. 2012 tarihli ilk sözleşmede yer alan ‘Bir fatura döneminde işlemlerle ilgili uygulanacak cezai şart toplamı, cironun yüzde 20’sini geçemez’ ifadesindeki rakam, ‘yüzde 5’ olarak değiştirildi. Bundan sadece ‘yasaklanan ilaç ve tıbbi malzemelerin kullanılması, belgede tahrifat gibi suçlar’ ayrı tutuldu. Ayrıca daha önce ceza kesilen hastaneler de, ödedikleri tutarın yüzde 75’ini geri alabilecek.


kaynak:Hüsniye ORAL / Takvim

Exit mobile version