Site icon Çalışanlar.Net

Fen edebiyat fakültelerinin bazı bölüm mezunlarıda vergi müfettişi olabilecek

Artık fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji,bölümlerinden mezun olanlar da vergi müfettişi olabilecek.

Maliye’nin Hesap Uzmanları ve Maliye Teftiş Kurulu başta olmak üzere köklü kurullarını ortadan kaldıran Maliye Bakanlığı, yeni dönemde öğretmen olamayanları da maliye müfettişi yapacak.

Maliye Bakanlığı’nın dünkü Resmi Gazete’de Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde değişiklik yaptığı değişiklikle, fizik, kimya ve biyoloji öğretmenleri vergi müfettişliği yapabilecek. Yönetmelik değişikliğiyle bugüne kadar Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden alınarak yetiştirilen müfettişler için artık böyle bir şart aranmayacak. Yönetmelikte yapılan değişiklikle Fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ile fen ve teknoloji bölümlerinden ya da bunlara denkliği yükseköğretim kurulu’nca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirenler de vergi müfettişi olabilecekler. Öte yandan kadroların yüzde 25’i de bu bölüm mezunlarına ayrılacak.

OLMADI, BİR DAHA GİR…

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle ayrıca sınav kurulunda yer alan vergi müfettişlerinin ”en az 8 yıl” görev yapmış olmaları şartı da kaldırıldı. Bundan sonra Vergi Müfettişliğiyle ilgili sınavın yazılı kısmı, ÖSYM’ye yaptırılacak. Ayrıca Vergi müfettişliği sınavına ikinci kez katılabilme olanağı da getirildi. Üstelik sözlü sınavın, yazılı sınav konularından yapılması şartı da yürürlükten kaldırıldı.

5.000 KİŞİ ALINACAK İDDİASI ORTALIĞI HAREKETLENDİRDİ

Öte yandan dün Maliye Bakanlığı koridorlarına, bakanlığın sözkonusu yönetmelik değişikliğiyle 5.000 bin kişiyi işe alacağı iddiası yayılınca ortalık hareketlendi. Bakanlıktan bu konuda resmi bir açıklama yapılmazken, iddia doğrulanmadı. Ancak bazı Maliye yetkilileri sayının 5 bine ulaşmasa da bu yılın sonuna kadar çok sayıda vergi müfettişi alınacağının doğru olduğunu söylediler.


kaynak:Gülümhan GÜLTEN / VATAN

Exit mobile version