Meb’de ek ders görevini fiilen yapmadan ek ders ücreti alanlara yenileri eklendi

ڪےÇalışanlar.Netڪے

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda yapılan değişiklikle, bazı personele, ek ders görevi yapmaları şartı aranmaksızın ek ders ücreti ödenmesi sağlandı.

Buna göre, MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın “Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller” başlıklı maddesinde yapılan değişikliğe göre, Bakanlık Bilgi İşlem Grup Başkanlığında geçici olarak görevlendirilecek yönetici ve öğretmenlerden, branşı Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi (Elektrik/Elektronik) olanlara, ek ders görevi yapmaları şartı aranmaksızın haftada 27 saat ek ders ücreti ödenecek.

Yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararı

Karar Sayısı : 2013/5516

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1− (1) 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16 ncı maddesine aşağıdaki üçüncü fıkra eklenmiştir.

“(3) Bakan veya yetkili kıldığı makam tarafından branşı Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi (Elektrik/Elektronik) olan öğretmenler arasından Bakanlık Bilgi İşlem Grup Başkanlığında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, her yıl yeniden onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dâhil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi veya görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 27 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez.”

MADDE 2− (1) Maliye Bakanlığı ile Sayıştay’ın görüşleri alınarak hazırlanan bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3− (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir