YURTKUR polis akademisi ve polis meslek yüksekokulu öğrencilerine kredi verecek

ÇALIŞANLAR.NET-Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), polis akademisi ve polis meslek yüksekokulu öğrencilerine de kredi verecek.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, kurum olarak 81 ilde ve biri yurt dışında olmak üzere 348 yurtta, 310 bin yatak kapasitesiyle hizmet verdiklerini ifade ederek, 158 yurt projesinin yapımına devam ettiğini belirtti. Buna ek olarak da 30 proje için Yüksek Planlama Kuruluna teklif vereceklerini ifade eden Albayrak, amaçlarının tüm öğrencilerin modern yurtlardan eşit şekilde faydalanması olduğunu söyledi.

Yurtta kalan öğrencilerin aldıkları kredi ve burslarla kimseye muhtaç olmadan eğitimlerini sürdürebildiklerini anlatan Albayrak, bu yıl burs ve öğrenim kredisi verilen öğrenci sayısının 1 milyon 304 bine ulaştığını vurguladı.

Kara, deniz, hava harp okulları ile bunlara bağlı meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerden talep eden ve durumu mevzuata uygun olanlara öğrenim kredisi vermeye başladıklarını anımsatan Albayrak, “Polis akademisi ve polis meslek yüksekokulları öğrencilerine de kredi vermek için çalışıyoruz. Yaklaşık bir ay içinde çalışmalarımız inşallah sona erecek” dedi.

Kuruma bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin önümüzdeki yıl itibarıyla ücretsiz internete kavuşacaklarını hatırlatan Albayrak, her ildeki bir yurtta internet altyapısı kurulumunun bu ayın 22’sine kadar tamamlanacağını kaydetti.

Albayrak, “Hazirandan itibaren de tüm Türkiye’de hatta Kıbrıs’taki Lefke Yurdu’nda da internet kurulumlarını tamamlayacağız. Öğrencilerimiz önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren ücretsiz internet kullanımına başlayacak. Şu an denemeler yapılıyor. Sonra bu 81 il interneti kullanıma açacağız” diye konuştu.


kaynak:TRT Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir