ÖSYM, sonuç belgesi doğrulama sistemi


ڪےÇalışanlar.Netڪے

Elinizde bir adaya ait sonuç belgesi var ise belge üzerindeki belge kodunu ve T.C. Kimlik / YU / Aday Numarasını ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan forma girerek belgenin ÖSYM’deki kayıtlarla eşleşip eşleşmediğini kontrol edebilirsiniz. Belge doğrulama sistemi özellikle kamu kurumları için yararlı olmaktadır.

Sistemle kurumların kendilerine sunulan belgelerin doğruluğunu adayların şifrelerine gerek duymadan kontrol edebilmeleri imkanı sağlanmaktadır.

Bu amaçla kullanılmak üzere sınav sonuç belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş “sonuç belgesi doğrulama kodu” basılıyor. Söz konusu işleme sonuc.osym.gov.tr  üzerinde sonuç belgesi kontrol sayfası iletisi ile ulaşılabiliyor.

Sonuç belgesi kontrol ve doğrulama işlemi geçmiş sınavlara yönelik olarak da yapılabilmektedir. Kurumlar tarafından sonuç doğrulamak amacı ile ÖSYM Bilgi Sistemi üzerinde yapılan tüm sorgulamalar silinemez ve değiştirilemez biçimde kaydedillir ve sadece ilgili adayın söz konusu kod ile ilişkilendirilmiş olan tek bir sonucuna ulaşılması mümkündür.

Söz konusu sayfaya sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinde sonuç belgesi kontrol sayfası iletisi ile de ulaşılabiliyor. Kurumlar, kendilerine müracaat eden TC kimlik numarası ve ÖSYM sınav sonuç belgesi üzerindeki bu belge kodunu kullanarak, ilgili sınav sonuç belgesinin orijinaline ulaşabillir ve doğrulama işlemi yapabilirler.

ÖSYM tarafından hizmete sunulan Belge kontrol sayfasına aşağıdaki linkten ulaşılabiliniyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir