Açık lise öğrencileri askerliklerini erteletebilir mi?

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Açık Öğretim Lisesi için yeni kayıtlar almaya ve kayıt yenileme işlemlerine devam ediyor. İmam hatipler için biten yeni kayıt olma ve kayıt yenileme işlemleri, genel açık öğretim liseleri için devam ediyor ve 12 Ekim 2012 tarihinde sona eriyor.

Ziyaretçilerimiz, açık liseye kaydolmaları halinde, askerliklerini tecil edip edemeyecekleri hususunda sitemize sorular sormaktadır.

1111 Sayılı Askerlik Kanunu‘nda yapılan değişiklikte açık öğretim lisesi öğrencilerine, 29 yaşlarının sonuna kadar, askerliklerini erteletme hakkı tanınmıştır.

Bu haktan yararlanabilmek için öğrencilerin devam ya da sınıf geçme gibi bir zorunlulukları yoktur. Ancak bazı şartları yerine getirmeleri mecburidir.

• Toplam dönemin 12 ve altında bulunması,

• Erteleme isteğinde bulunacağı dönem itibarıyla aktif olması (aktif dönemin sınavı yapılmış ise sınavlara girmiş olması.)

Açık öğretim lisesi öğrencilerinin askerliklerini erteletebilmek için irtibat bürolarından (Halk eğitim merkezleri, Liseler ve Anadolu liseleri) Ek.C2 formunu* doldurtup onaylattıktan sonra Askerlik şubelerine tecil (erteleme) başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

*Ek C2 Formu (Word formatında)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir