‘Özel güvenlik görevlileri, sendikalara üye olabilir’

Tüm Özel Güvenlik ve Hizmet İşçileri (Güvenlik-İş) Sendikası Genel Başkanı Bolat Ankaralı, özel güvenlik görevlilerinin sendikalara üye olamayacağı yönünde hüküm bulunmadığını bildirdi.

Ankaralı, yazılı açıklamasında, 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ve yeni yürürlüğe giren 6356 sayılı Sendikalar Yasası hükümlerinde işçi statüsünde çalışan özel güvenlik görevlilerinin sendikalara üye olamayacağı yönünde hüküm bulunmadığını belirterek, konunun açıklığa kavuşturulması için Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamanın düzeltilmesini talep ettiklerini kaydetti.

Ankaralı, sendikalara başvurularında, Güvenlik-İş Sendikası’nın kurucularının özel güvenlik görevlileri olduğunun açıkça belirtildiğini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da kuruluş izni verdiğini ve bu tarihten itibaren birçok özel güvenlik görevlisinin sendikaya üye olduğunu ifade etti.

Sendikalara üye olamamanın sadece emniyet mensupları ile memur statüsünde çalışan özel güvenlik görevlilerini kapsadığını belirten Ankaralı, 2009 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nda çalışan bir özel güvenlik görevlisinin Türk İmar-Sen’e üye olmasını nedeniyle bakanlık tarafından açılan davada Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin, bu personelin de sendikalara üye olabileceğini hüküm altına aldığını hatırlattı.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Tarkan Demir

AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir