Site icon Çalışanlar.Net

Sağlık çalışanları tedirgin

Çalışanlar.Net-Sağlık müdürlükleri, halk sağlığı müdürlüklerinde görev yapan yaklaşık 7 bin ebe, hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreter, yıllarca çalıştıkları yerlerden alınarak hastanelere atandı.

Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüklerinde yıllarca görev yapmış hekim, ebe, hemşire, tıbbi sekreter, sağlık memuru, memur gibi kadrolardaki sağlık çalışanlarının yerlerinin resen değiştirilmiş olması, sistemi tıkama endişesi doğurdu. Çünkü bu kişiler yeni atandıkları yerlerde yıllarca yapmış oldukları işlerin haricindeki işlerde görevlendirilebilinecek. Mesela, 15 yıldır il sağlık müdürlüğünde mutemet olarak çalışan bir sağlık memuru, yeni gittiği hastanede mesleğiyle ilgili işleri yaparken, uyum sorunları yaşaması kuvvetle muhtemeldir.

Sağlık Bakanlığı’nın yeniden yapılanma sürecinde, Halk Sağlığı Kurumu, Sağlık Müdürlükleri ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olmak üzere üç ayrı yapı ortaya çıkmış durumdadır.Bu çerçevede, devir komisyonları tarafından illerdeki sağlık çalışanlarının kadroları hastanelere verilmektedir.

Bu değişiklikle sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüklerindeki personel sayıları epey düşmüş durumdadır. Umarız sağlık bakanlığı kurumlarının yeniden yapılanma sürecinde, sağlık çalışanlarının sorunları hızla çözülür ve tedirginlikler ortadan kalkar.

Exit mobile version