Karayolları personeli zorunlu yer değiştirecek

Karayollarında çalışan bölge müdürleri, bölge müdür yardımcıları, teknik şube müdür yardımcıları ve yardımcıları baş mühendisler, mühendisler ve tekniker unvanlı personele zorunlu yer değiştirme geldi.

Resmi Gazete’nin 14 Eylül tarihli sayısında Karayolları personelinin zorunlu yer değiştirmeden muaf tutulacağına ilişkin herhangi bir karar yok. Hal böyle olunca, artık Karayolları personeline de zorunlu yer değişikliğine tabi tutulacak.

Yeni yönetmeliğe göre, personelin çalışacağı iller 3 hizmet bölgesine ayrılıyor. Birinci bölgede çalışanlar 6, ikinci bölgede çalışanlar 5, üçüncü bölgede çalışanlar ise 4 yıl zorunlu olarak çalışacak. Mart ve Ekim aylarında yer değişiklikleri yapılabilecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü, boş veya boşalacak hizmet alanları ve unvanlar ile personel ihtiyacı duyurularını İnternet üzerinden yapacak. Özür grubu (eş ve sağlık) hariç olmak üzere hizmet bölgelerinde veya hizmet alanlarında çalışma süresini tamamlayan veya 1 Mat tarihi itibariyle tamamlayacak olanlar 1-15 Şubat arasında “yer değiştirme formuyla” başvuru yapabilecek. Başvurularda 5 tercih hakkı bulunuyor.

Yönetmeliğin tam metni için tıklayınız..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir