Site icon Çalışanlar.Net

İmamlar rotasyona tabi tutulabilecek

İmam Hatip ve Müezzin Kayyım rotasyon işlemleri 2013 Haziran ayında başlıyor….

Diyanet İşleri Başkanlığı, din görevlilerinin yükselme ve tayin yönetmeliğini değiştirdi.

90 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemeye göre aynı yerde 5 yıl görev yapan imamlar rotasyona tabi tutulabilecek. İmam ve müezzinlerin yer değiştirmesine, il ve ilçe müftülerinden oluşan komisyonlar karar verecek. Görev değişimleri il sınırları içinde olacak.

Komisyon iller arası tayin yapamayacak. Düzenleme ile imam ve müezzinlerin çok uzun yıllar aynı yerde görev yapmasının önüne KISMİ olarak geçilecek. Uygulamanın 5 yılı dolan herkesin zorunlu olarak yer değiştireceği şeklinde anlaşılmaması gerektiğini belirtelim. “Kimin devam edip kimin yer değiştireceğine komisyon karar verecek.” dedi.

Uygulama, 2013 yılı Haziran ayından itibaren başlayacak. İlk önce hakkında şikâyet bulunan ve 10-15 yıl aynı yerde görev yapan din görevlielri yer değiştirmeye tabi tutulacak. Halen Diyanet’te uygulanan sistemde din görevlisi istemediği sürece tayin edilmiyor. Çok sayıda imam ve müezzin, göreve başladığı camiden emekliye ayrılıyor.

DİN GÖREVLİSİ BAŞARILIYSA…

CAMİ GÖREVLİLİĞİ DEĞERLENDİRME KISTASLARI FORMU’DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK YAPILACAK

1: 5 yılını dolduran din görevlisi, görev yerinde başarılı ise, 2013 yılı Haziran ayında toplanan komisyon o din görevlisine, bir 3 yıl daha verecek.

2: Birinci (1) üç yılını dolduran görevli, görev yerinde yine başarılı ise bir 3 yıl daha verilecek. Görevlisin görev yerinde kalması tamamen kendi elinde ve bütün hünerlerini gösterecek. Yoksa rotasyona tabi tutulacak.

3: Görev yerinde 10-15 yıl görev yapanlara durum yanısı olacak. Performansına göre rotasyona tabi tutulup tutulmayacağı belli olacak.

4: Bunların dışında kalan din görevlileri ise, görev yerinde sıkıntı yaşayanlar her yıl Haziran ayında toplanacak komisyonun kararına göre rotasyona tabi tutulacak.

5: Komisyon il dışı tayinlerini yapamacak. Durumu Diyanet İşleri Başkanlığına bildirecek. Tayinleri Başkanlık çıkarmış olacak.

6: Unutulmaması gereken önemli bir konu ise bütün görevlilerin Mesleki Bilgiler Seviye Belirleme (MBSTS) sınavına girip, 50 ve üzerinden puan almış olması gerekiyor.

Exit mobile version