Okul aile birliklerinin yapısı yeniden düzenlendi

Öğrenci velilerinin doğalgaz, su, elektrik faturası, temel giderler gibi bahanelerle bağışa zorlanması üzerine okul aile birliği sistemi yeniden düzenlendi. Müdürler denetçi olacak

Eğitim Bakanlığı, okul yöneticileri ve vekil veli adı altındaki kişilerin bir araya gelerek organize iş yaptıkları merkezlere dönüşen okul aile birliklerinin yönetim yapısını değiştirdi. Öğrenci velilerinin doğalgaz, su, elektrik faturası, temel giderler gibi bahanelerle bağışa zorlanmaları üzerine okul aile birliği sistemi yeniden düzenlendi. Okul müdürleri, aile birliklerinde yönetici veya başkan olarak görevlendirilmeyecek, denetleyici görevi olacak. Okul aile birliğinde vekaleten velilikle daimi yöneticilik de yasaklandı. Okulda öğrencisi eğitim almak şartıyla en fazla 4 yıllık aile birliğinde yönetici olunabilecek. Okul bahçeleri otopark olarak işletilmeyecek, halı sahaları işletmelere kiralanmayacak.

KANTİN İHALELERİ

Bir grup gazeteciyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ailelerin çocukları için bağışa zorlanmamaları için okul aile birliği sistemini değiştirdiklerini söyledi. Yeni düzenlemeyle okulda öğrencisi olmadan, vekaleten velilik adıyla okul aile birliğinde dışarıdan yöneticilik sistemini kaldırdıklarını belirten Dinçer, müdürlerin de okul aile birliğinin yönetiminden değil denetiminden sorumlu tutulduklarını kaydetti. Dinçer, birçok iddianın gündeme geldiği kantin ihalelerinin de okul aile birliklerinin elinden alınarak, il özel idaresi tarafından merkezi ihaleyle yapıldığını ifade etti. Bakan Dinçer, velilere de okullarda bağışa zorlanmamaları için seslendi. Dinçer, “Biz Türkiye’deki tüm okullarımızın temel giderleri için gerekli ve yeterli bütçeyi gönderiyoruz. Ne okul yönetiminin ne de okul aile birliğinin bu bahanelerle bağışa zorlamasına izin vermeyin. Zorla bağış olmaz” dedi.

Sabah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir