Emniyet’ten, şehit ve gazi çocuklarından polis olmak isteyenlere kolaylık

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı’nın, Güvenlik Bilimleri Fakültesi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı.

Değişiklikle, emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malul çocuklarının yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit, muharip ve malul gazi çocuklarından polis olmak isteyenlere de kolaylık sağlanacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit, muharip ve malul gazi çocuklarından polis olmak isteyenler, boy ve kilo gibi giriş koşullarını taşımaları kaydıyla, yazılı sınavla alınacak öğrenci kontenjanının yüzde 5’i oranında başarı sırasına göre kesin başarı listesine dahil edilecekler.

Polis olmak isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit, muharip ve malul gazi çocuklarından Genelkurmay Başkanlığı’nca düzenlenecek şehitlik, vazife malullük, muharip ve malul gazilik belgesi talep edilecek.

Lisans eğitimine alınacak lise ve dengi okullardan mezun şehit ve gazi çocuklarından, diğer öğrenciler için üniversiteye giriş sınavında istenen ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nin Yönetim Kurulu tarafından belirlenip ilan edilen taban puanın en az yüzde 90’ını almış olma şartı aranacak.

Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne başvuran öğrenciler üniversite sınavlarının yanı sıra ayrıca bir yazılı sınava daha alınıyor. Şehit ve gazi çocuklarından yazılı sınavda o yıl alınan en yüksek puanın en az yarısı kadar puan almaları şartı da aranacak.

Üniversite sınavıyla öğrenci alan Güvenlik Bilimleri Fakültesi, emniyet teşkilatının yönetici kadrosunu yetiştiriyor. Fakültede farklı sınıflarda toplam bin 568 öğrenci eğitim görüyor.

Fakültede ayrıca 290 yabancı öğrenci de bulunuyor.

(TRT HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir